Hakkımda

Fotoğrafım
marmaris, Türkiye
Serseri ruhum beni bu siteyi yapmaya yöneltti

23.12.10

41. Yıl 1. Gün, Haziran 2010

Giresun Lisesi 69 Mezunları, 41. Yıl Buluşmaları için 4 Haziran 2010 günü, Marmaris Adler Otel'e giriş yaptılar. Girişler, gün boyu sürdü. Giresun, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir vs. den Uçak, otobüs, özel vasıta ile yola çıkmıştı arkadaşlar.











Kimden İlk Gün, Giresun Lisesi 69 Mezunları 41. Yıl Buluşması
İlk gelen yukarıdaki afiş oldu. Başkanımız Mahmut Kutlugün, bu afişi Ankara'da özel olarak yaptırıp, günler öncesi, Marmaris'e Ali Vildan'a yolladı. Ve afiş epey bir emek sarfedilerek otelin cephesine asıldı. (Afişin üzerine tıklarsanız ilk gün resimlerine ulaşacaksınız.)














Kimden İlk Gün, Giresun Lisesi 69 Mezunları 41. Yıl Buluşması


Yukarıdaki kareya tıklarsanız; buluşmamımızın ilk günü ile ilgili müzikli bir slayt gösterisi başlıyacaktır. Slayt gösterisi devam ederken üzerine çift tıklarsanız, gösteri tüm ekranınızı kaplayacak kadar büyüyecektir.İyi seyirler.

22.12.10

41. Yıl 1. Gece Müzikli Balomuz, Haziran 2010

Giresun Lisesi 69 Yılı Mezunları, 41. Yıllarının ilk gecesinde, Marmaris'in meşhur müzik topluluğu Özdemir Kardeşler eşliğinde doyasıya eğlendiler. Sebahattin Güç arkadaşımız sesi ve uduyla, Süleyman, Sema, Süheyla, Hülya, Değer, Turgay, Neşe güzel sesleriyle geceye renk kattılar. Öylesine çoştuk ki otelimizde kalan turisler bile piste fırladılar.


Yukarıdaki slay gösterisine tıklarsanız tüm resimlere ulaşırsınız.

21.12.10

2. gün marmaris koylarına mavi tur

2. Gün Marmaris koylarına tekneyle mavi tur yapıyoruz.

Her gün Marmaris Marinadan kalkan tekneler, Marmaris civarındaki nefis koylara mavi tur düzenlerler.
Biz de Akvaryum, Fosforlu Mağara, Kumlubük, Turunç, Amos koylarına uğrayıp, her koyda deniz molası verdik.

Yukarıdaki slayt gösterisine tıklarsanız tüm resimlerine ulaşırsınız.

Giresun Lisesi 69 Mezunları, 41. Yıl buluşmalarında bu tura Osman'ın teknesiyle çıktılar. Bu koylarda denize girdiler. Kumlubük Koyundaki molada teknede mangal yakılıp, köfte ve tavuk ızgara yapıldı. Yanında pilav, salata da cabası. Tabi isteyene içki isteyene meşrubat. Teknede yenilen yemekten herkes büyük zevk aldı. Akşam dönüşte teknemiz, tüm Marmaris sahilini arkadaşlarımızın görmesi için kıyı rotasını izledi.
Artık otelimizde akşam yemeği bizi bekliyor.

Bu turun takip ettiği rota ve teknedeki menü, Ali Vildan tarafından, Giresun Lisesi 69 Mezunları için tespit edilip uygulatılmıştır.

20.12.10

2. GECE MARİNA TURU 41. YIL

Giresun Lisesi 69 mezunları, 41. Yıllarının 2. gecesini Marmaris Yat Limanına ayırdılar.
Marmaris merkezde yer alan, Atatürk Heykeli önünde toplu resim çekimiyle gezi başladı.
Mojo Cafe de dinlenildi. Marmaris'in ünlü barlar sokağından geçildi. Otelimizde gece yarısından sonra Sebahattin'in uduyla şarkılar eşliğinde 2. gece de noktalandı.
Yukarıdaki slayt gösterisine tıklarsanız tüm resimlerine ulaşırsınız.

19.12.10

3. GÜN JEEP SAFARİ TURU HİSARÖNÜ KÖRFEZİNE

41. YIL BULUŞMAMIZIN 2. Gününde jeep safariye çıktık.

Marmaris dünyaca ünlü iki körfezin ortasında yer alır. Biri Gökova Körfezi diğeri Hisarönü Körfez. Her körfezde de çam ağaçları denizin en temiziyle kucaklaşır. Yani yeşilin bittiği yerde mavi başlar. Mavi bittiğinde yeşil... Sırtınızı bir koca çama dayayıp ayaklarınızı denizde serinletebilirsiniz. Bu körfezlerin her koyunda sizi mavinin bir başka tonu karşılar...

Arkadaşlarımız bu güzellikleri üstü açık jeep'lerle yaşasın istedik. Hayatlarında unutamayacakları bir gün geçirsinler...
Kimden 3. gün Hisarönü Körfezine Jeep Safari

Adler Oteldeki kahvaltı sonrası kapıda bekleyen Jeep'lere yerleştik. Kısa bir Marmaris turu.

İlk Durak; Marmaris ve Marinasını seyir terasından izlemek için verildi.

Hisarönü Körfezinde, Dünya Turizminde çeşitli özellikleriye ön plana çıkmış dört köy yer alır; Hisarönü, Orhaniye, Turgut ve Selimiye Köyleridir bunlar.

Marmaris-Datça otoyolunda Hisarönü tabelasından sapıyoruz.

2. Durağımız; Hisarönü Köyü sahili. Buradaki otel, su sporu meraklılarının tercih ettiği bir konaklama merkezi. 69 Mezunları körfezle tanışıyor.

3. Durağımız; Orhani Köyü, Martı Marina ve Dünyaca ünlü Kızkumu manzarasına hakim seyir terası. Bu manzara arkadaşlarımızı gerçekten, hayranlık içinde bırakıyor. Fotoğraf çekme yarışına giriliyor.

4. Durağımız; için, Orhaniye Köyünde evlerin ve bahçelerinin içinden geçerek, deniz kıyısında yer alan İngilizin Yeri'ne geliyoruz. Kimisi denize giriyor, kimi güneşleniyor. Hülya bara, Sebahattin uduna koşuyor. Fasıl heyeti kuruldu bile. Çaylar, kahveler, buz gibi biralar geliyor.

5. Durağımız; KIZKUMU. Marmaris'e gelipte Kızkumunu görmeyen turist bulamazsınız.
Kızkumu; denizin ortasında, üzerinde yürünebilen, zaman zaman güneşlenilebilinen, doğal olarak oluşmuş, 550m. uzunluğunda bir doğa harikası. Med-cezir durumuna göre denizin üzerine de çıkabiliyor, 15-20cm. aşağısında da olabiliyor. Yol denizin üstünde ise, denizin ortasında havlularını sermiş turistlerin görüntüsü hayli ilgiç oluyor.
Arkadaşlarımız da denizde yürümenin keyfini elbette çıkarıyorlar. Kimimiz de develere merak sarıyor.

6. Durak; Safari, güneş,deniz.. karınlar acıkmış olmalı. Turgut Köyünde otantik bir restoranda, açık büfe yemeğimizi alıyoruz. Hava sıcak, soğuk bira da iyi gidiyor. Yok canım meşrubat içenlere lafımz yok....

7. Durak; Gerçek safari zamanı. Ana yoldan ayrılıyoruz. Derelerden geçip, tozlu topraklı bir yoldan ilerliyoruz. Tümümüz pür neşe. Her Jeep'te ayrı bir müzik ayrı bir oyun. Hedef Turgut Köyü Şelalesi. Jeep'lerden iniliyor, Ahşap asma köprülerden geçip orman yolunda ilerliyoruz. Bir dere bizi bizi takip ediyor. Şelalede kısa bir mola veriyoruz. Ayni şartlarda geri dönüş ve tekrar ana yoldayız.
Bu günkü yolun tamamı boyunca, bir tarafımız çam ormanı, bir tarafımız sayısız koylar...

8. Durak; Selimiye Köyü uzaktan görülmeye başladı. Manzara muhteşem. Ülkemizdeki en güzel balıkçı köyü. Kimi köyü geziyor, kimi muhteşem denizine dayanamıyor. Bu satırların yazarı ben Ali Vildan, denize girmeyi pek sevmem. Ama ne zaman Selimiye Köyüne gelsem, denize girmeden ayrılamam. Buranın denizi, insanı resmen davet eder.
Not; Selimiye Köyünde, her noktasından denize girebilirsiniz.

Geri dönüş zamanı. Geldiğimiz yoldan değil dağ yolundan geri döneceğiz. Bayır Köyü sapağından giriyoruz. Sıcak hava yerini serin havaya bırakıyor. Millet havlulara sarınıyor. Yol giresun yaylarını aratmıyor.

9. Durak; Bayır Köyü. Bu köy 950 Yıllık Anıtsal çınar ağacıyla ünlü. Deniyoruz gövdesini 7 kişi anacak çevreyebiliyor. Çevresinde üç kez dönün dileğiniz yerine gelir. Dilek tutanlarımız var. Kimimiz Marmaris'in meşhur çam balına hücum ediyor. Yola devam. Dağ köylerinden geçiyoruz.

10. Durak; noktamızda İçmeler ve Marmaris Marina ayaklarımız altında.

11. Durak; İçmeler seyir terasında durup, içmeler manzaralı resimler çekiyoruz. İçmeler, Marmaris'e 7Km. uzaklıkta bir modern tatil beldesi.

Haydi arkadaşlar otelimizin açık büfesinde çeşit kalmayacak....

NOT; Marmaris'te safari turları değişik güzergahlarda hergün yapılr. Ancak yukarıda ki yazıda anlatılan güzergah ve mola yerlerinin çoğu bizim turumuza özgün olup, Ali Vildan tarafından tespit edilmiş ve uygulatılmıştır.

3. Gece Müzikli Eğlence

41. Yılımızın 3. gecesinde pianist şantör Tevfik'le çoştuk.
Sebahattin'in udu, Süleyman Livanelioğlu'nun billur sesi yeter mi? Süheyla, Sema, Değer, Hülya, Turgay... sesi güzel olanımız çok olunca Tevfik'e çok iş düşmedi


Giresun Lisesi 69 Mezunları öylesine çoştular ki; çoşkumuz, otel personeli ve otelde kalan turistleri de kapsama alanına aldı. Oyun ve müzik kabiliyetleriyle aramıza katıldılar.

4. Gün Bir kısmımız Marmaris'e veda etti

4. Gün, gün boyu bir kısım arkadaşlarımız aramızdan ayrılacağı için bir etkinlik düzenlemedik.
Gidenleri yolcu etmekle günümüzü geçirip, hüzünlendik.

Kalanlar otelde dinlenerek, havuza girip güneşlenerek, denize hücum ederek, Marmaris çarşısını keşfederek günü geçirdiler.

18.12.10

DATÇA-KNIDOS Jeep Safari Turu 5.Gün

5. Günümüzde Jeeplerle Datça ve Knidos Antik Kentine safari düzenledik.

Manzarası muhteşem yerlerde durakladık, yetmedi göbekler atıp halaylar çektik.




Kayvaltı sonrası otelimizin önünde bekleyen jeeplerimize yerleştik.
İlk Durak; Marmaris-Datça younda Kayıkaşıran bölgesiydi. Buranın manzarası yine muhteşem. Bir tarafta Akdenizin incisi Hisarönü körfezi, diğer tarafta Ege Denizi'nin incisi Gökova Körfezi. Bulunduğumuz noktadan her ikisini de görebiliyoruz. Çoşku dansa yansıyor.
Durak; Aktur Koyu'nun manzarası. Bu satırların yazarına göre, ülkemizde gördüğü en güzel manzara, burasıdır.
Üçüncü Durak; Datça Koyu, kısa bir mola da burada veriyoruz.
Dördüncü Durak; Datça ve Limanı. Limanda bir gezinti ve Datça'nın ev yemekleriyle ünlü en meşhur lokantası Zekeriya Sofrası'nda öğle yemeği.

Beşinci Durak; Knidos Antik Kenti. Kimimiz Ali Vildan'ın rehberliğinde antik kenti gezdi, kimi denize girmeyi tercih etti. Burası aynı zamanda Tekir Burnu olarak adlandırılan yer. Akdeniz ve Ege Denizi'nin buluşma noktası. 50m. arayla her iki denizin de tadına varabilirsiniz.

Altıncı Durak; Palamut Bükü. Datça'nın en tanınmış koyu. Deniz arkadaşlarımızı içine çekiyor. Denizin rengine dayanamayanlar, hop denize...

Bu jeep safarisi öylesine eğlenceli geçti ki, Jeeplerden gelen müzik devam ettiği için otelin önü de dans pisti gibi göründü arkadaşlara... Haydaaaa herkes ötelin önünde oynuyor......

NOT; Marmaris'te yukarıdaki gibi bir tur düzenlenmiyor. Bu turu, Ali Vildan, arkadaşları için tasarlamış ve uygulamaya koymuştur.

17.12.10

TATİLLERİNİ UZATANLAR

Kimi arkadaşlarımız Marmaris ve Adler Otelden öylesine memnun kaldılar ki kalıp tatillerine devam ettiler.


Ali Vildan'ın rehberliğinde, Marmaris Kalesini, eski Marmaris sokaklarını. uzun yalıyı gezdiler.

16.12.10

MARMARİS VE ADLER OTEL den KARELER

Giresun Lisesi 69 yılı mezunları'nın 41. Yıl buluşmarından, Marmaris'ten ve Kaldıkları Adler Otel'den KARELER

Kimi arkadaşlarımızın objektiflerine yukardaki kreler takıldı.

41. YIL EŞLER, ÇOCUKLAR, yakınlarımz

41. Yılımızda da artık sınıfımızdan birileri olarak gördüğümüz eşlerimiz ve çocuklarımız çoşkumuzu yine paylaştılar.